Ridsugen

Gud så rid och tränigs motiverad jag är, det är helt tokigt. Är så sugen på att rida, känner att ridabstinenset bara ökar för var dag som går. Ska testa ringa hovslagaren på måndag igen för att se om vi kan få någon tid, eller om jag kanske hittar någon annan att ta ut, så man kan börja rida igen.
Tyglar CHECK ! BLOPPIS

Jag har hittat tyglarna nu, ett par dyón. Gissa om jag är glad. Har hört att de skulle vara ruskigt sköna, och mycket riktigt de var helt underbara, har aldrig i hela mitt liv kännt ett så pass sköna tyglar. Och jag har ändå haft en hel drös med olika tyglar, jag som trodde att mina lädertyglar var sköna, men dessa helt underbara tyglar gör mina läder nästan osköna. Förstår inte hur jag ska kunna sluta rida när jag väl använder de.

Sen tyckte jag martingall flugan var rätt så tuff, lite annorlunda. Men kommer mest troligt att ta bort den, då jag inte har någon användning av den.Jag är så nöjd !


Hitta även ett fynd i mina häst gömmor, hade helt glömt bort dessa. Synd bara att de är fel färg, de är aldrig använda, inte ens prövade, fick de i present för några år sedan. Så är någon intresserad av att köpa så hör av er..


Ökozon

Fick frågan om jag inte kunde skiva mer utförligt om ökozon och hur jag ger det. Och självklart kan jag det.
Ökozon


Behandlingen startar med Schamponering, viktigt att tänka på är att man blött manen riktigt, och bara använder schampot i roten, inte håret. Var inte rädd att gnugga, det är inte mjällen/skorven du ska schamponera utan roten, så gnugga/massera bort all skorv och mjäll. Låt ökozon schampot verka i 10-15 minuter. Om hästen har mycket skorv/mjäll i manen så kan du efter sköljt ur ökozon schampo gå på med fungoral shcampo, finns att köpa receptfritt på apotek (ja de är för människor). Sedan ska schamponering med ökozon scampo endast göras vid behov, fungoral schampo kan du använda tills du fått bort all skorv och mjäll. Men viktigt att tänka på är att en exem häst inte ska badas ofta, svett ska du givetvis svampa av direkt efter ridpasset.

Nästa steg i behandlingen är Laktozan som är ett vårdande vitamin balsam, som även har kylande effekt. Detta använder du så fort hästen torkat, viktigt är att hästen är riktigt torr i man och svansrot, annars rinner krämer bara ur, och fastnar inte i roten, som vi vill. När du väl ska applicera så får du dela upp hela manen, bit för bit, jag har ca 2-3 cm mellanrum, och Laktozan är väldigt dyrgt, så man ska endast ta väldigt lite, och sedan massera in. Detta används sedan vid behov, men högst en gång per vecka.

Dagen efter schamponering och laktozan så ska du börja med, Mozkitoson som är en insektsavvisande och mjukgörande kräm, denna behandling är varierande från häst till häst. Första året kan man behöva smörja varje dag, men just nu kör jag varannan, får se när betetsäsongen börjar om det behövs mer. Ser man att de funkar varannan så kan man testa, var tredje tom var femte. Allt beror på hur individen.

Ökozon foder + flytande ger jag i samband med mozkitoson. De använder jag mig av var tredje dag. 12 st foderbitar och 12 ml flytande ökozon.