Munkoll..

Imorgon kommer veterinären ut för att checka Örn mun, så allt är ok. Sen ska vi även diskutera vilket bett som kan tänkas passa bäst på min pärla. Och så klart köpa/beställa ett eget bomberbits bett.
Vackra bruna..

Gáski Från Ryssebo


"Heffa"

Exem förebyggande

Detta med exem är en djungel, vilka produkter man ska använda, hur man ska behandla, när man börjar osv.
Här får ni mina bästa exem råd :
* A och O är täcket, det ska vara på hela dygnet (förutom vid ridning). Gör inte heller misstaget som många gör att ta av täcket när man tror att de är myggfritt, utan ha på det. Vid regn brukar jag lägga på ett regn täcke för att slippa få hela exem täcke sjöblött, men skulle de bli blött, så är det inte hela världen, utan de torkar väldigt snabbt.
Ha gärna flera täcken att variera med, byt till rent täcke helst varje vecka.
Mitt råd är ett boett täcke, bästa kvallite, passform, you name it !

www.boett.com* Schamponera in hästen varje vecka, jag brukar även svampa av Örn lite snabbt med efter varje ridtur, för all slippa att de börjar klia när man sedan ska lägga på täcket.
* Smörj hästen med mjukgörande, och klådlindrande salva. Pröva dig fram för att hitta det som passar dig och din häst bäst.
Jag har prövat prob schampo och oljan


Oljan tränger lätt in i manen, och både olja och schampo är väldigt dryga. Dock funka detta inte för oss.
Har även prövat, Hestaheilsa Lotion

Det har hittills funkat bäst för oss, gå ca 3 flaskor per säsong.
Men har inte riktigt varit nöjd men något av de jag prövat, så i år ska jag testa Ökozon.
Som jag hoppas ska hjälpa, flera hästar som går på ökozon, har blivit symtoms fria så jag hoppas att de ska hjälpa även mig och Örn!

Viktigt !!
Börja täcka tidigt, hellre för tidigt än för sent, och ha på täcke tills första frosten kommit! Jag börjar ca täcka april och sluta ca september/oktober.
Kom ihåg exem är inget man kan bota, utan man kan bara lindra. Så var i god tid med att hjälpa din vän i sommar, mot alla eländiga mygg !!