Lilla söta Örn

Tack för alla tips, nu känner jag faktiskt mig lite mer motiverad att blogga. Men fortsätt gärna med att komma med nya idér och tips vad just ni vill läsa om.


Gårdagens ridpass med Örn var riktigt härligt, han gick riktigt riktigt fint, jag hade ett stort leende på läpparna och bara njöt, kunde verkligen rida honom mellan skänkel och hand. Alla gångarter flöt på, och stundtals så dansade vi fram. Han var så trevlig. Galopp skänkeln tog han direkt, och rulla på fint för båda skänklarna, sedan vi har börjat med passen så brukar han bli stark och köra upp huvudet och bli enormt passtaktig när vi ska galoppera. Så nu har all träning jag lagt ner på galoppen, gett resultat. Så kul..

Dagens ridpass så red jag på bett, har ridit honom nu ca 2 veckor på hackamore, så att munnen ska få tid och läka, som nu är väldigt fin. Har att tacka superbra hästsalva till det. Kommer i fortsättningen smörja honom med superbra hästsalva, och växla med vasselin för att hålla munngiporna mjuka och fina. Nog om detta över till ridpasset, han var superstressad och arg till en början, ville inte alls mellan skänkel och hand, och böjning usch vad jävlig han tyckte att jag var. Det negativa med att ha ridit så länge på hackamore är all han stelnat till lite i sidorna då man inte kan böja igenom hästen med det. Tänkte hela tiden på att ha en mjuk och stadig hand, när han väl lugnat sig lite så tänkte jag göra en fin övergång till trav, men Örn tyckte att man skulle ta i för allt man kan, så han drog iväg i en ökad trav med aktion som heter duga, dock en kontrolerad en. Typiskt att man inte kan få den traven när man ska tävla, väl ridplanen så insåg jag snabbt att värma upp i tölt och trav på volt var bara att glömma, hade lett till onödiga bråk, något jag helst vill slippa nu när vi ska tävla till helgen, började med att galoppera, så att han skulle rensa huvudet lite. Red övningen som jag även körde igår, som verklingen är super kul, och väldigt nyttig, galopp med snettigenom. Man kan rida den i alla gångarter och tempon, just galoppen är den väldigt nyttig för att man byter galopp väldigt ofta. Även traven, brukar träna mycket tempoväxlingar, och ta ökningen i snettigenom.

När vi nästan var klar med ridpasset, så hade han blivit mycket mjukare och flöt på ok i alla gångarter, men fick inte lika härlig känsla som igår. Nu kommer Örn att få vila onsdag och torsdag, för han kommer gå så pass hårt hela helgen.

Det sämsta med ridpasset var att Örn hade bitit sig själv insidan av läpparna, så han var lite lite röd. Inget sår, utan endast röd. Han är kollad och fixad i munnen, inte vass eller något sånt, det är inte bettet som gör det utan han själv, när han blir frustrerad. Hoppas verkligen inte att dommarna anmärker på det, då det inte är något sår, inte oanpassad utrustning eller något sånt, utan det är lilla söta som biter sig själv, alltså ingget jag kan göra något åt. Bara att varva mellan olika bett och bettlöst.

Om någon vill så kan jag skriva mer utförligt om min snettigenom övning.Hjälp mig

Behöver lite inspiration vad ska blogga om.. Så nu vill jag veta, vad vill ni läsa om?I <3 Hööks

Nu har jag finaly fått vara på min älskade hööks, vaknade kl 06.00 imorse klar vaken (trots att vi inte skulle åka förens 09.00, hade kunnat sova länge till) , trots att jag nästintill försökte att tvinga mig att somna om gick det inte.  Så var bara att kliva ut, för att gå ut med Bellan som ville morgonpinka, sedan cykla och ge hästarna sitt morgon hö.

Väl framme på hööks så fanns det jumycket jag ville ha, en massa fin fina ridkläder, grimmor ja hela rubbet, men hade min lilla check lista vad jag skulle köpa så att jag inte skulle ta med mig hela butiken hem ;) hade kunnar gå där i timmar..

Men de som fick följa med mig hem var:

(Visst är den söt ! )

* Hästgodis
* Kindkedjetunnel i gele
* Ryktvästa i tyg
* Svampar
* Ur gullig borste
* Skydd att ha på sätena i bilen


Sedan gjorde vi en sväng om granngården då min mirakel salva näsan är slut, och är i behov av mer !


Köpte även som ni ser lite mer av sadeltvålen.

De 300 första som handla på hööks fick även en ljusblå hö påse..