Hur mycket måste man betala?

Har kikat på hästnet, bukefalos mfl och kan kort samman fatta, det är en mängd hästar till salu, näst intill överflöd. Unghästar och halvdanna finns det däremot gott om, upp till medelhästar, sedan tar det stopp. Kikar man efter något flottare så är det magert på den fronten. Eller om man inte nu har x hundra tusen vill säga.
 
Sedan alla dessa annonser om, femgångare, riden som fyrgångare. !?
 
Och sedan rätt hem till rätt pris !? vill inte alla som säljer att hästen ska komma till ett bra hem.
 
Så nu till den stora frågan hur mycket måste man betala för att få en flott tävlingshäst ?! 
 
 
 
 

Cattis L

Absolut Carro, jag håller med dig! Marknaden känns ganska mättad, jag blir nästan matt när jag ser alla hästar som tydligen är "blivande tävlingshästar" på ca 7-10 år och så har de startat en gång med "gott" resultat? När man kollar storhästar så skriver de flesta vilken klass/höjd hästen hoppar och man kan lätt gå in i en databas och kolla upp resultat där. Men de flesta islandsförsäljare vill få ut pengar på orutinerade hästar som är "lovande" och kanske lastats en gång... Det blir nästan som att köpa grisen i säcken för mycket pengar :-) Men de riktigt flotta hästarna är nog få och kostar som 10 halvblod tillsammans haha! Jag vill se att fler tävlar upp sina islandshästar och redovisar det när de vill sälja hästen som ren "tävlingshäst" :-)

Sara

Jag betalade 60tusen för mitt sto, som lovande 4åring. Inte så mycket pengar tycker jag, för en fin häst. Men då ska man utbilda hästen själv..
Ska man ha en bra "färdig" tävlingshäst får man nog betala för det också.. iaf runt 100tusen.

Malin

Oj, det finns nog inget svar på den frågan... Det beror ju på om man vill ha en gammal eller ung, färdig eller oerfaren... T.ex. behöver ju inte en häst för 110 000 kr vara bättre än en för 90 000, det beror ju på hur välriden/tränad den är, vad hästen har för förutsättningar i botten och vem som säljer. Sedan får du kanske mer ridning för pengarna om hästen har lite andra skavanker; kanske jobbig att hantera, har eksem eller annat som kan dra ner priset... Jag tycker att det är jättesvårt att veta, sedan beror det ju också på hur man definierar en flott tävlingshäst... Du ställde nog en fråga med tusen olika svar, beroende på vem du frågar... :)

Josefine

Jag tycker om att tävlingshästarna ligger högt i pris, det bbibehåller värdet på maknaden då man kan se att många andra hästraser rasat i pris medan islänningarna ligger rätt stadigt. Du kan nog få väldigt många olika svar på denna fråga, men frågar du mig gillar jag prisnivån nu.

Ang. det med femgångare ridna som fyrgångare förstår jag inte riktigt vad du menar? Alla hästar har inte viljan för passen och alla ägare har inte kunskap om passen för att dels kaanske plocka fram eller vidarutveckla den. Exempel min valack, han är en lovande fygångsvalack. MEN har även pass. Dock ingenting att plocka fram då inte viljan finns för just passen! :)

Josefine

Måste flika in också, intressant diskussion detta kan li :)

Sandra

Att köpa en lovande unghäst 4-5 år direkt från uppfödaren ger ofta bra information om hästen från grunden samt att direktköp ofta ger bra pris.
Jag köpte en fyraåring från en uppfödare som fött upp flera tävlingshästar och alltså förstod och hade kunskap om vad jag sökte.
Fick hästen till mycket,mycket bra pris.
Iår har vi A-klass poäng och hästen är bara i början av sin tävlingsform.
Hade aldrig haft råd att köpa honom nu.
Så mitt råd,vänd er direkt till en duktig uppfödare om ni söker unghäst så slipper ni förmedlingspriset som gör hästen dyrare hos försäljningsstallen.

Elinor

att köpa en tävlingshäst klar för A klass och SM kommer inte gå om du inte lägger ca 200 000 minst, så då blir ju frågan köpa en som är färdig men kapacitet för mindre eller köpa en som är ofärdig och har kapacitet för mer det beror ju på vad man vill med sin ridning.

Jag sökte en häst som kan gå långt, men hade inte pengar till en färdig för den nivån jag vill rida på. har provridit massa 4 och 5 åringar och jämförde dom med varandra, hur pass lätt har de för gångarterna, hur pass bra vilja har dem och hur mkt lyft har de i sig själva och grubblat på hur kändes Valtyr när han var 4-5 år. Han är ändå 1.a klass hingst och har fått 6.5-7 på alla gångarter och startat SM med hyfsat resultat så han är ju ändå en rätt bra erfarenhet att jämföra med. Jag hittade till slut en häst som kändes rätt för mig och till ett pris som jag har råd med. De jag har provat har haft topp stam,har varit tränade av proffs och legat mellan 70-100 tusen. Stammen säger ganska mycket om va det är för häst, jag har snokat igenom hela worldfengur och lärt mig en del om olika stammar :) klart det kan dyka upp topp hästar från okända linjer, men det ökar ju chanserna om släktingarna har bra bedömningar och egna tävlingsresultat. En häst som är avlad på prestation har ju ofta lättare för sig och sannolikheten är större för att lyckas.

Tove

Jag köpte Raudur som 5-åring och stallet där han stod behövde sälja lite hästar, därför (antar jag) fick jag honom därför för ett väldigt bra pris. Jag tror inte att internet är rätt ställe att leta häst på, det är nog inte många bra stall som lägger upp sina fina och lovande hästar på annonsmarknader. De tar för givet att folk som är ute efter sådana hästar själva tar kontakt. Ibland kan de lägga ut hästarna på sina egna hemsidor också, men som sagt jag ser nästan aldrig fina hästar från kända stall på tex bukefalos. Ring runt och hör med olika stall :)

Tove

Haha jag missade helt frågan. För en flott, färdigutbildad tävlingshäst ligger nog priset på några hundra tusen, och det tycker jag är rätt. För en nyutbildad häst med eventuellt någon start kan priset vara betydligt lägre men jag ser ofta att de ligger runt 100.000, vilket jag också tycker är rätt. Har man ridit in hästen och t.o.m startat den så vet man ju ungefär vad för typ av häst det är och hur mycket kapacitet den har.
En outbildad häst med bra stam skulle jag däremot inte våga lägga så mycket pengar på.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo