Hållbar häst

Varierad träning är nyckeln till en hållbar häst.
Här kommer en liten check lista på saker som du kan variera allt, för en hållbarare häst :


  • Underlag - hårt & mjukt. tänk dock på att aldrig rida lägre sträckor i högt tempo på mycket hårt underlag, lagom är bäst.

  • Bett - Ha gärna minst 2 stycken bett att variera med, använd gärna ett bettlöst, för att spara på hästen mun lite extra

  • Nosgrimma - Engelsk, achen, remmont, variera även nosgrimma


Vad tycker du är viktigast för en hållbar häst?


Fått hem hjälm & hjälmväska

Sorry för min frånvaro, but i'm back in business !!
Hämtade ut min hjälm och hjälmväska i fredags. Hjälmen var så snygg, och jag är riktigt nöjd med utseendet. Tyvärr så var den förliten, så den fick åka tillbaka ;'( så nu väntar jag på en större storlek, men de lär ju ta ett tag då den beställs direkt från holland. Keep out , bilder kommer på den när jag fått hem en passande storlek.


Hjälmväskan, var FEL !!! Hade beställt en svart catago, betalat in pengar och allt, men hem får jag en GRÖN , från horka, som är BILLIAGRE. mutter... Dock så tycker jag att denna från horka var ruskigt snygg, svårt att få bra bilder hur fin grönfärgen är, läderdetaljerna ger den en lite lyxigare känsla, jag älskar den ! De är tom en spegel i den, awesome.

Försöker få tag i företagen jag beställt från, men har hitills inte fått svar, vill ju ha tillbaka mellan skillanden.
Fick bara kassabilder, men tyget är metallic grön.Brand i stallet !

Sista dagen som jag har stall jour, att klä på alla hästar täcken, och dessa halstäcken, ja det tar tid. Gud så jag hatar hals täcken efter denna helg. Träningsvärk som heter duga har jag i mina armar, att täcka 20 hästar star tid, och är tungt, när de börjar gå över 150 cm i manke så kan jag lova er att täckena väger ton ! Galet hur mycket en storhäst täcke, tur är att stallets största häst ca 174 cm manke, även är lika snäll som han är hög, gilalr verkligen den hästen, hur go som helst.

Mamma och jag hade hur som helst kommit i god tid till stallet för att kunna ta det lungt, när jag höll på att täcka näst sista ridskolehästen, började brandlarmet gå. PANIK !! Brinner det? i så fall vart ? Det tjöt i hela stallet som tur är låter de inte så mycket vart hästarna står, utan mest kontor och vart fikarummet är. Tack och lov att de är dörrar, annars hade man blivit döv. Efter en kort stund så kom brandkåren, full styrka.

Hela styrkan kom in i stallet, konstaterade att laremt kom från vinden. Brand på vinden ? ventilationen ? Läskiga minuter var det när man fick vänta, och inhöra brinner det eller ej? Tankarna snurra om hur vi ska ta ut hästarna, om det brinner. Vart vi ska stoppa alla osv. Men som tur var, falskt alarm. Tack och lov.


När brandkåren hade avlägsnat kunde vi ge hästarna sitt krafftfoder som de vänta på, ja ni förstår säkert att vi blev lite sen i tidsplaneringen. När vi väl börja ta ut hästarna så gick de på löpande band, förutom 2 stycken ponnyer, som slet sig och sprang runt och hade visst väldigt kul. Förutom jag som irriterat fick försöka få ta på de. Nej jag gillar verkligen inte ouppfostrade ponnyer. Har fått nog av de. Ska man ha häst ska det vara storhäst, eller islandshäst. INTE EN PONNY !


När vi ca  kl 15.00 hade tagit in alla ridskolehästar som skulle vara med på lektion, så var min stall jour därmed slut för denna gång. Tack och lov. Nu är jag galet trött, kommer nog bli en tidig kväll.