Fin trav

Måste bara dela med mig lite av gårdagens ridpass. Hade redan innan bestämt mig för att vara i ridhuset, pga alla mygg.
 
Värmde upp skritt, kontakt på tygel. Halt-skritt-halt , även flytta vikten in på spåret dvs red rakt fram, bad om något steg flytta för sänkeln, för att sedan flytta tillbaka in på spåret. Dessa enkla grunder använder jag mig av varje ridpass, jag vill ha en häst som lyssnar fint på mina hjälper, använder även rösten när jag gör halt, visslar. 
 
Sedan blev det dags för trav, han tar verkligen i för kung och fosterland, spänner sig och blir fyrtaktig. Träna mycket igångsättningar, skritt-trav-skritt , han började då lyssna mer på mig, men hade kvar lite fyrtakt, tanken slog mig på att jag måste aktivera bakbena mer, så vi börja flytta för skänkeln, in på spåret, precis som jag gjorde i skritt, det tog ett tag innan vi fick in flytet. Men sedan, vilken trav. Fick tårar i ögona, lycka ! Efter det lyckade travarbetet fick han lång avskrittning, lång och låg, sedan skritta jag även av honom för hand, utomhus. 
 
Han hade blivit lite svettig efter ridpasset, svett och exemhäst går inte ihop. Så spolade bort allt svett, sånna här gånger känns det väldig lyxigt, men både ridhus och vattenspilta. Sedan fick min svarta diamant gå in i boxen igen men back on track på bena.
 
Ska försöka ta med kameran någon dag, känner att det var ett bra tag sedan ni fick se nya bilder på pållarna..