Fina häst

Det finna inga dumma hästar, bara oförstående människor. Kan dra exempel från min egna verklighet, Örn köptes in från Tyskland som problem häst. Många år har jag kämpat, men vi har bara stått och stampat på ett och samma ställe, han har i perioder, gått väldigt bra med sedan, nya problem.
 
Han var missnöjd när man börja ställa krav på honom, ja som många fler tänkte att det är rentjurighet. Då han gick bitvis helt korrekt, för att sedan testa en igen på nytt. Har prövat flera veterinärer, och fått höra din häst är frisk rid på.
 
Det är lätt att vara efterklok, och nu i efterhand kan jag lägga alla pusselbitar på plats, nu förstår jag varför han reagerade som han gjorde i vissa situationer. Han är så enormt klok denna häst, och har säkert haft smärta som han föröskt visa, men ingen förstått vad han har menat. Det gör ont i mig, min fina fina häst. Min bästa vän. Jag är evigt tacksam att jag tänkte om i sista sekund. Att jag valde att ge min vän chansen, till ett nytt liv. 
 
Jag har under dessa år ärt mig att lita på min magkänsla, och är nu glad över att ha hittat ett funderande team, veterinärer, tränare dom passar oss perfekt. Min underbara tränare Sylvia har hjälp oss oerhört mycket, när vi haft som kämigast, hon har funnit där som ett stöd. Det är jag evigt tacksam för. Även min veterinär Anna, finns det någon bättre än du?! Och fantasktika kilniken i Finland som utförde operationen.
 
Han är ingen lätt häst och kommer nog aldrig att bli en. Men hans psyke och eviga livsgnista är få förunnat, jag beudrar vekligen denna häst. Han verkar klara av vilka situationer som helst, som boxvilan tog han som en klack spark. 
 
 
 
 
 Glad häst & massage

Jag har verkligen inte mycket nytt att uppdatera här, tror faktiskt många tröttnar snabbt om jag varje dag skriver att  ridpasset gick så bra. De flesta kanske tror ja ljuger, att ens häst inte alltid kan gå bra. Men faktum är att den häst jag red innan operationen existerar inte, han är som förbytt, så positiv. Vill hela tiden göra rätt, det har blivit en ren gjäldje att rida jag längtar redan till nästa gång. Det känns som att vi för varje ridpass går framåt.
 
Har inhandlar lite arnika, som ja nu masserar honom med efter ridpassen i samband med stechingen.
 
 
 
 
 
Brukar ni massera och stretcha era hästar efter ett ridpass?<3

Även denna tur avslutades med leende på läpparna. Avsuldades med krama om och kila finaste hästen, man blir varm i hjärtat när han lägger huvudet i ens famn. Det är galet så mycket jag gillar den hästen, han växer hela tiden i mina ögon.