Vi klarar det här.

Nu har jag börjat andra fasen på igångsättningen, fick denna gång inga restriktioner på att endast gå på rakt spår, bara att jag skulle skritta en månad, sedan lung trav en månad, och en månad lugn galopp.
 
Under skritt tiden har jag fokucerat att driva honom fram mot bettet, mycket lydnad, som tex stanna när jag visslar, och mer lyhörd för vikthjälperna. Jag rider volter med med måtta.
 
Nu kommer jag börja försiktigt trava och tölta, då kommer jag lägga fokus på övergångar. Och inte så långa pass. Vissa säger att man ska rida helt kravlöst när man ridet igång hästarna, men jag tror inte helt på den linjen. Utan jag kör på min egen, och i slutändan får jag hoppas det blev rätt val av mig.
 
Jag väljer att rida honom i form, länga överlinjen, gärna lång och låg. Jag rider volter, försöker få honom att jobba igenom hela kroppen, för igångsättning är för mig att hästen ska stärka upp senor, ligament och bygga nya muskler. Jag väljer att rida min häst, istället för att åka. Dock så lägger jag inga krav på hög samling osv, utan det blir lugna pass, med mycket lösgörande. Och nu kommer mina pass max vara 30 min, men tippar att det kommer bli 15-20 min. Sakta men säkert kommer vi tillbaka, och resan har bara börjat. Vi ska visa alla att vi klarar det här, du och jag min svarta diamant
 
 
Ps... måste nog varit i nattmössan när jag skrev inlägget om stalltäcke, för när jag grävde fram Örns täcke så var det inte alls så tjock som jag ville minnas, alltså slipper jag köpa nytt. Yeey..

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo