Operation

Operations dagen starta med att jag fick kliva upp 04.00, för att sedan åka til stallet och förbereda Örn, inför resan. Allt gick super smidigt, i lugn och ro kunde jag då borsta och göra han i ordning, lastningen brukar alltid vara spännande, men denna gång gick han på utan att tveka, han fick en massa beröm och morot. 05.15 började vi rulla mot Uleåborg. 
 
Resan dit tog ca 3 ½ timme. Väl framme gick jag en kort prommenad med honom, han lydde verkligen minsta vink, stanna han så stanna jag, osv. Mycket mallig matte, ledde sedan in honom i box, för att sedan vänta 2 timmar innan han fick komma in och förbereda sig inför operationen. Bena rakades (mitten vid knä) , han blev mätt hur mycket han väger, och lite annat kommer inte ihåg allt i detalj. Fick sedan lämna honom, ett tag innan han skulle in på operation, kändes i hjärtat att bara lämna honom. Med tanken, om han klarar narkosen.
 
Under tiden Örn var på operation, åkte mamma och jag för att utforska Uleåborg lite, hitta en massa fina butiker. Hmm mamma hitta ett köks bord för 23 000 :- , men där var ja tvungen att hejda henne, för vi skulle ju faktiskt ha råd att betala Örns operation. Vi åt på en finare resturang, maten såg jätte god ut, men smaka inge vidare , typisk finsk mat.
 
När vi sedan kom tillbaka till kliniken var han nyss klar med operation. Mamma och jag pratade lite kort med honom, tekniskt sett hade den gått bra, han var nörj med operationen och allt hade gått bra till. De öppnade upp båda knäna, hitta mycket riktigt taggar i båda fram, dessa taggar, har irriterat karpalleden så han hade gammla blåmärken och även en inflammation där. Taggarna filades ned, och man öppnade upp karpalleden så han skulle få ett normalt mellan rum, då som jag fatta det, var för tätt på Örn.
 
Vi fick vänta extra länge på att Örn skulle vakna upp, när han väl hade vaknat så dröjde det länge innan de kunde leda ut honom till boxen inne på kliniken. När jag sedan såg min lilla Örn komma där med stappliga steg, nästan se ut att han ska ramla, så kändes det i hjärtat, vad har vi gjort. Dessutom båda fram lindade. När han väl var inne i boxen fick han stå uppbunden ett tag, enda tills han  fick bätte balans. När han hade återfunnit balasen fick han gå lös i boxen, då passa jag på att gå in och hälsa på honom, han kom då fram och la huvudet i min famn, och stod där länge. Åh älskade hjärte häst vad jag tok gillar honom.
 
Någa timmar senare blev det dags för hemresa, lastningen gick inte lika smidigt som i morse, men den gick ändå bra under omständigheterna , tror att mycket berodde på att han hade ont. Åkte en kort bit med honom i transporten bara för att se så han kunde hålla balansen. Tacka att jag har hård mellan vägg, så han kunde ha den som stöd om det behövdes. 
 
Väl hemma lasta vi ut en mycket trött och hungrig Örn, han fick mat och medicin, plus en massa godnatt pussar och kramar. Gáski verka glad över att få tillbaka sin kompis.
 
Dagen efter, tempa jag honom till 38,6, alltså feber. Han hade inte heller så stor matlust, men åh andra sidan rör han sig inte mycket, och har hö nät + exta hö. Tempa honom en extra gång vid 21.30 då hade den gått ned till, 38,4 ännu feber.
 
Imorse åkte jag och mamma till honom innan jag skulle börja jobba, för att ge antibiotikan som han ska ha två gånger/dag, även för att tempa. Nu låg den på 38,3. Den verkar gå åt rätt håll, mamma skicka senar ett sms att hon hade tempat honom vid 10.00 och då hade han 37,9. Så hoppas den nu går åt rätt håll.
 
Men vi ville vara på den säkra sidan så, kontakta kliniken i Finland, för att rådfråga. Och det var visst vanligt att de kan få en feber frossa, som sedan sjunker. så hoppas det är något sånt Örn har.
 
Han verkar t boxvila med ro, fast han har ju inte heller stått så länge. Imorgon ska jag börja gå prommenader med honom 2 min x 3 per dag.
 
Nu hoppas jag att detta är det som är felet på honom, för nu har jag verkligen gjort allt i min makt för att han ska bli bra. Och nu ska han bannemig bli bra, våren 2013 ska vi vara på tävlingsbanan igen !!
 
 

Annica

Låter jobbigt! Hoppas allt går bra!

malin

hästarna och jag håller alla tummar vi kan för att han ska bli bra! massor med kramar <3

Titti

Han hade då en jobbig dag grabben. Hoppas att febern går ner nudå och att operationen ger resultat!

Linda

Vad skönt att allt gick bra och skönt att febern iaf gått i rätt riktning, nu får vi hoppas att allt blir som förr och att ni är back on track snart

Annika & Galsi

Hoppas nu allt går väl med Örnens tillfrisknande. Jag förstår dig till punkt & pricka varför du valde operationen & tycker du är en underbar matte som är villig att satsa på operation & rehabilitera din älskade häst!
Lycka till!

Adina

Gullepojken. Nu håller vi tummarna för att ni blir bra, för jag vill verkligen se er på tävlingsbanorna 2013! Nu kör vi Carro!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo