Pannband

Prinsessan Yr fick nyligen ett riktigt tjusigt bling pannband, som verkligen glittrar massor ❤ Pannbandet kommer från perfect sit of sweden,  älskar deras pannband med tryckknapp så man lätt kan byta ut det.

Yr på klinik

Det var ett tag sedan sist, men har rent ärligt inte haft de minsta sug för att blogga men idag kom det faktiskt tillbaka jag sitter själv och försöker hitta bra bloggar att läsa men tycker det är få som får mig att vilja läsa de ofta, jag ska nu försöka skriva flitigare, sådant som jag själv önskar läsa , och hoppas ni också finner glädje över det.
 
 
 
Igår åkte jag och Yr in på Norrbottens hästklinik för en utredning, min magkänsla berättade att det var något som inte stämde med min vackra tjej, själv hade jag ställt diagnosen före, och bokat underskökning för just det. Men jag vill verkligen hylla min underbara Yr !! Hon gick rätt på transporten utan att tveka (kan ibland vara protester), på kliniken var hon lugnet själv, var en annan häst där samtidigt som var ganska orolig i boxen, Yr tyckte en gång att det blev lite läskigt när hon inte såg utan bara hörde ljud, men det räckte med att jag stoppa handen vid boxgallret så hon fick lukta, så lugnade hon sig direkt, alltså hjärtehäst !! Sedan blev det vår tur, vi började med böjprov, rakt och böjt spår, Yr var för dagen lite svullen över höger sena såvi bestämde sedan att ultraljuda den för att vara säker på att det inte döljer sig någon gammal skada, eller kanske ny där, tro mig jag har nog aldrig varit så nervös, jag såg framförmig en senskada, lång rehab ingen tävlingsridning mer, men närvi började raka bener för att kunna göra ultraljud hitade vi en sårskorpa, för vi hittade ingen fel på hennes ben under underskökningen, så SKÖNT ! Så det är sårskorpan som var boven i dramat, vi tog även lite blodprover som veterinären sedan skulle ringa svaren på. Sedan blev det dags för gastroskopin som jag hade bokat, jag trodde Yr skulle reagera iallafall lite när det kom med den långa slangen, men hun stod helst stilla och lät de föra ner slangen genon hennes näsborre, det var väldigt intressant att se hur det såg ut i en häst mage, Yr magsäck såg ok ut fanns en liten prick magsår där , så gick vi vidare mot tunntarmen, där var hon röd och sår !! Så min teori stämde och igår påbörjade hon sin magsårs behandling, nu blir det prommenader och mys treveckor fram :) Så ska min fina tjej förhoppningsvis må mycket bättre sen.

 
 
Yr fick även massage av Tomas i söndags, så nu har jag verkligen gått igenom henne grundligt, väldigt skönt får jag säga.