Lilla söta Örn

Tack för alla tips, nu känner jag faktiskt mig lite mer motiverad att blogga. Men fortsätt gärna med att komma med nya idér och tips vad just ni vill läsa om.


Gårdagens ridpass med Örn var riktigt härligt, han gick riktigt riktigt fint, jag hade ett stort leende på läpparna och bara njöt, kunde verkligen rida honom mellan skänkel och hand. Alla gångarter flöt på, och stundtals så dansade vi fram. Han var så trevlig. Galopp skänkeln tog han direkt, och rulla på fint för båda skänklarna, sedan vi har börjat med passen så brukar han bli stark och köra upp huvudet och bli enormt passtaktig när vi ska galoppera. Så nu har all träning jag lagt ner på galoppen, gett resultat. Så kul..

Dagens ridpass så red jag på bett, har ridit honom nu ca 2 veckor på hackamore, så att munnen ska få tid och läka, som nu är väldigt fin. Har att tacka superbra hästsalva till det. Kommer i fortsättningen smörja honom med superbra hästsalva, och växla med vasselin för att hålla munngiporna mjuka och fina. Nog om detta över till ridpasset, han var superstressad och arg till en början, ville inte alls mellan skänkel och hand, och böjning usch vad jävlig han tyckte att jag var. Det negativa med att ha ridit så länge på hackamore är all han stelnat till lite i sidorna då man inte kan böja igenom hästen med det. Tänkte hela tiden på att ha en mjuk och stadig hand, när han väl lugnat sig lite så tänkte jag göra en fin övergång till trav, men Örn tyckte att man skulle ta i för allt man kan, så han drog iväg i en ökad trav med aktion som heter duga, dock en kontrolerad en. Typiskt att man inte kan få den traven när man ska tävla, väl ridplanen så insåg jag snabbt att värma upp i tölt och trav på volt var bara att glömma, hade lett till onödiga bråk, något jag helst vill slippa nu när vi ska tävla till helgen, började med att galoppera, så att han skulle rensa huvudet lite. Red övningen som jag även körde igår, som verklingen är super kul, och väldigt nyttig, galopp med snettigenom. Man kan rida den i alla gångarter och tempon, just galoppen är den väldigt nyttig för att man byter galopp väldigt ofta. Även traven, brukar träna mycket tempoväxlingar, och ta ökningen i snettigenom.

När vi nästan var klar med ridpasset, så hade han blivit mycket mjukare och flöt på ok i alla gångarter, men fick inte lika härlig känsla som igår. Nu kommer Örn att få vila onsdag och torsdag, för han kommer gå så pass hårt hela helgen.

Det sämsta med ridpasset var att Örn hade bitit sig själv insidan av läpparna, så han var lite lite röd. Inget sår, utan endast röd. Han är kollad och fixad i munnen, inte vass eller något sånt, det är inte bettet som gör det utan han själv, när han blir frustrerad. Hoppas verkligen inte att dommarna anmärker på det, då det inte är något sår, inte oanpassad utrustning eller något sånt, utan det är lilla söta som biter sig själv, alltså ingget jag kan göra något åt. Bara att varva mellan olika bett och bettlöst.

Om någon vill så kan jag skriva mer utförligt om min snettigenom övning.

Sara

Jag vill! :)

Jenny

Knepigt med munproblem :/ Känner mig lyckligt lottat som sluppit sådant hittills!

Men du gör ju aboslut rätt i att varva mellan olika bett och bettlöst. Det borde ju alla göra egentligen :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo