Hur jag fodrar

Jag kan verkligen nörda in mig på flera områden kan jag gott säga, men när man tycker att något är intressant så blir det ju genast så mycket roligare att prova och lära sig mer. Foder är en av det saker som jag just tycker är intressant, grunden är så klart ett bra grovfoder och så lite krafftfoder som möjligt. Men med vara svenska marker så saknar det ofta viktiga mineraler för att kunna täckas med enbart grovfoder. Har haft både lättfödda, svårfödda hästar och så de kräsna de svåraste att fodra. Just nu har jag två kräsna hästar Yr och Freyr, dock har Yrs matlust ökat genom att hon är dräktig hoppas att det håller i sig är så jobbigt när de bara petar i maten och sen lämnar den.
 
Tänkte nu berätta för er vad mina hästar äter.
 
Yr
För tillfället är ju yr dräktig och äter i princip fri tillgång på grovfoder. Genom att hon vilar så vill jag inte ge henne så mycket krafftfoder heller, men för att ändå få i henne mineraler så brukar hon få äta:
 
betfor/fiber beet eller lite lucern
2 pump från vimital multi (flytande vitamin och mikromineral tillskott)
1 mått magnesium
 
Freyr
Han är riktigt kräsen är det något som inte faller honom i smaken så brukar han kolla och sedan äta sitt hö istället, han skulle inte ens tänka tanken att smaka. Freyr äter även han MYCKET grovfoder, i princip fritillgång. Sedan när Freyr är en import så känns det viktigt att han ska få i sig det han behöver, så han äter:
 
 
ca 750g struktur e (han verkligen älskar struktur e)
3-4 dl krafft muskel
 betfor
0,5 dl linfröolja
1 pump vimital multi
 
Provade ett tag att ge honom lucern , men han rör det inte. Har provat blanda med grovfoder, försöka gömma det i krafftfodret, men nej, han äter det inte.
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo